Ulrika Norrman

 

Vi tillverkar arbetskläder för vården!

Mitt namn är Ulrika Norrman och det är jag som driver Plagg & Design.

Företaget har en lång historia med sig och har tillverkat arbetskläder till vården i över 25 år. Hela tiden har tillverkningen haft sin bas i Göteborg, dock på lite olika adresser. Sedan 2012 finns vi i Krokslätt i Mölndal, alldeles på gränsen till Göteborg.

Filosofin är fortfarande densamma: att tillverka de skönaste och snyggaste arbetskläderna på marknaden och att behålla tillverkningen i Sverige. Just att finnas kvar i Sverige med tillverkningen är faktiskt unikt! Vi är dem enda som har helt igenom svensktillverkade plagg! Detta är vi riktigt stolta över.

Vi resonerar som så att det som är viktigt för oss kämpar vi för:

*att gynna svenska arbetstillfällen

*att behålla vårt svenska kulturarv

*att ta vårt miljöansvar och korta avstånden mellan produktion och slutanvändare

Vi syr främst i 100% bomull och tygerna håller oerhört hög kvalitet. Sköter man kläderna rätt så är det många års användning man har framför sig när man köpt ett plagg ifrån oss. 

Vi har ca 40 modeller att välja mellan och lika många tyger, vilket gör att urvalet för dig som kund blir enormt! Du väljer modell och tyg och därefter producerar vi! Har du speciella önskemål, tala om dem för oss, vi löser det mesta!

Annette Cedströmer, vår fantastiska sömmerska sedan drygt 25 år tillbaka, syr de fina kläderna. Hon kan varenda söm som ska sys på alla olika modeller!

Jag har också ett förflutet som lärare och kan än så länge inte släppa det helt och hållet, för jag tycker att det är så kul att få jobba med barn. Jag är bl.a. slöjdlärare och får ju även på skolan utlopp för det jag brinner mest för när det gäller kreativitet och få jobba med handen och tanken tillsammans. Slöjd är ett härligt ämne på alla sätt och vis.

Genom åren har jag gått en mängd kurser när det gäller hantverk, men framförallt i textila material, mönsterkonstruktion och tillskärning.

Har du som kund något speciellt du funderar på, kontakta oss, så kan vi säkert lösa det! Vi står för personlig service ända ut i fingerspetsarna!!