Vi tillverkar arbetskläder för vården!

Mitt namn är Ulrika Norrman och det är jag som driver Plagg & Design.

Vi är det lilla företaget med stor omsorg om dig som kund, vår miljö, våra arbetstillfällen och vårt kulturarv! Företaget har en lång historia och har tillverkat arbetskläder till vården i snart 30 år. Hela tiden har tillverkningen haft sin bas i Göteborg, dock på lite olika adresser. Sedan 2012 finns vi i Krokslätt i Mölndal, alldeles på gränsen till Göteborg.

Filosofin är fortfarande densamma: att tillverka de skönaste och snyggaste arbetskläderna på marknaden och att behålla tillverkningen i Sverige. Just att finnas kvar i Sverige med tillverkningen är faktiskt unikt! Vi är dem enda som har helt igenom svensktillverkade arbetsplagg! Detta är vi riktigt stolta över.

Vi resonerar som så att det som är viktigt för oss kämpar vi för:

*att gynna svenska arbetstillfällen

*att behålla vårt svenska kulturarv

*att ta vårt miljöansvar och korta avstånden mellan produktion och slutanvändare

Vi syr främst i 100% bomull och tygerna håller oerhört hög kvalitet. Sköter man kläderna rätt så är det många års användning man har framför sig när man köpt ett plagg ifrån oss.

Alla tunikor går dessutom att göra till klänningar och vi kan måttanpassa alla plagg. Nya modeller skissas och arbetas fram kontinuerligt. Det är med stolthet vi säljer våra egendesignade och producerade plagg i 100% bomull, antingen gotsGOTS- eller  okotexökotexcertifierad.

Vi har ca 40 modeller att välja mellan och ett 60-tal tyger, vilket gör att urvalet för dig som kund blir enormt! Du väljer modell och tyg och därefter producerar vi! Har du speciella önskemål, tala om dem för oss, vi löser det mesta!

Annette Cedströmer, vår fantastiska sömmerska sedan drygt 25 år tillbaka, har precis valt att gå i pension. Annette har under det senaste året lämnat över och lärt upp Plagg & Designs nuvarande sömmerskor Gosia Bach och Eva Johnsson i våra modellers specifika sömnad. Vi kommer förstås att sakna Annettes ur många synvinklar. Hennes enorma kunskapsbank när det gäller sömnad och textil men också Annette som en jättefin arbetskamrat. Tur att hon bor nära och kan komma och hälsa på ofta! Gosia och Eva har båda en gedigen bakgrund inom sömnad och textil och jobbar med hela produktionskedjan från tillskärning till färdigsytt plagg, klart för packning.

Jag har också ett förflutet som lärare och kan än så länge inte släppa det helt och hållet, för jag tycker att det är så kul att få jobba med barn. Jag är bl.a. slöjdlärare och får ju även på skolan utlopp för det jag brinner mest för när det gäller kreativitet och få jobba med handen och tanken tillsammans. Slöjd är ett härligt ämne på alla sätt och vis.

Genom åren har jag gått en mängd kurser när det gäller hantverk, men framförallt i textila material, mönsterkonstruktion och tillskärning.

Har du som kund något speciellt du funderar på, kontakta oss, så kan vi säkert lösa det! Vi står för personlig service ända ut i fingerspetsarna!!

http://www.global-standard.org/

https://www.oeko-tex.com

dsc_1326-2