1. Oxford 100% bomull Ökotex-certifierad

Detta tyg har ett naturligt avslappnat intryck och passar utmärkt till arbetsplagg likt en skjorta eller tunika. Dess robusta karaktär borgar för lång hållbarhet samtidigt som tyget får en skönt patinerad känsla ju mer man använder och tvättar sitt plagg.

Tyget är alltid vävt med en vit tråd i varpen och färgat inslag. Därför får oxfordtyget sin speciella karaktär av en ljus och fräsch färgton. Oxfordtygerna upplever man därför aldrig starka i sin ton. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt. Vi har ett 10-tal olika oxfordtyger att välja mellan.

1.1 Röd
TygRed

1.2 Rosa
oxfrosa

1.3 Lila
ofxlila

1.4 Vit
oxfvit

1.5 Grå
oxfgrå

1.6 Silver
oxfsilver

1.7 Lime
ofxlime

1.8 Ljusgrön
ofxljusgrön

1.9 Havsgrön
ofxhavsgrön

1.10 Ljusblå
oxfljusbla

1.11 Marin
ofxmarin

1.12 Sand
ofxsand

1.13 Blå med smal vit rand
oxfblavitrand

1.14 Marin/vit smalrandig
oxfmarinvitrand

1.15 Ljusblå/vit smalrandig
oxfljusblavitrand

1.16 Ljusrosa/vit smalrandig
oxfrosavitrand

1.17 Gul/vit smalrandig
oxfgulvitrand

1.18 Ljusblå/vit bredrandig
oxfljusblavitbredrand

2. Galles Lycra

Är ett av våra mest valda tyger, i samma fina ringspunna bomull, som Oxforden! Det är vävt tillsammans med 2 % lycra. Detta gör att kvaliteten är lite stretchig, vilket också ökar komforten. Hela tyget är infärgat så här får man tag på de härligt klatschiga färgerna. Tyget är vävt med en finare tråd än oxforden vilket också gör att kvaliteten blir slätare och tätare. Ett snyggt skjort- eller tunikatyg. Vi rekommenderar 60 graders tvätt med kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt. Även här har vi ett 10-tal olika nyanser att välja mellan.

2.1 Korall
galkorall

2.2 Cerise
galcerise

2.3 Ljuslila
galljuslila

2.4 Mörklila
galmorklila

2.5 Vit
galmorklila

2.6 Grön
galgron

2.7 Havsgrön
galhavsgron

2.8 Turkos
galturkos

2.9 Ljusblå
galljusbla

2.10 Mellanblå mörk
galmellanblamork

2.11 Marin
galmarin

2.12 Svart
galsvart

2.13 Lime
galsvart

3. Bäck och Bölja

Detta tyg är vävt med en förkrympt tråd och en icke förkrympt tråd. Den ena sitter i varpen och den andra används till inslag. Tyget ser slätt ut i vävstolen men när det sedan tvättas så ”bubblar” sig tyget. Det är just detta som är karakteristiskt för ett BäckochBöljatyg. Det är ett tyg som alltid är skönt att bära och är luftigt, dvs det ligger inte an mot kroppen. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Man behöver inte stryka, då tanken är att tyget ska vara bubbligt. Vi har många fina färgställningar i detta tyg, oftast med inslag av vitt.

3.1 Rödvit/rutig
bbrodvitrutig

3.2 Rosa/vit rutig
bbljusrosavitrutig

3.4 Grön/vit rutig
bbgronvitrutig

3.6 Ljusblå/vit rutig
bbljusblavitrutig

3.7 Marin/vit rutig
bbmarinvitrutig

3.9 Rosa/vit randig
bbljusrosavitrandig

3.10 Denim randig
bbdenimrandig

3.11 Marin/vit randig
bbmarinvitrandig

3.12 Ljusgrön/vit randig
bbgronvit

4. Antik-tyg

Detta tyg kommer ifrån ett väveri i Bangkok, Thailand. Tyget är speciellt framtaget och vävt bara för Plagg och Design! Detta pga. att vi ville ha en lagom tjocklek på tyget som är behaglig till framförallt byxor, läkorrockar och jackor men även om man så önskar till tunika/skjorta. Vi har detta tyg i en framförallt vitt, svart, marint, vinrött, gult och ljusblått. Tyget håller, som även våra övriga tyger, mycket hög kvalitet med ringspunnen bomullsfiber. Vi har kunder som kommer tillbaka efter mer än 10 år och vill köpa nya byxor!! Det kan man kalla kvalitet! Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Tyget håller också utmärkt för varmare tvätt än så. Till de mörka tygerna rekommenderas kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt.

4.1 Roströd slät
antikrostrod

4.3 Gulbeige slät
antgulbeigeslat

4.5 Marin slät
antikmarin

4.6 Svart slät
antiksvart

4.7 Roströd ruta
antikrostrod

4.8 Gul ruta
antikgulruta

4.9 Senapsgul ruta
antiksenapsgul

4.10 Gulbeige ruta
antikgulbeige

4.11 Röd rand
antikrodrand

4.12 Roströd rand
antikrostrodrand

 

4.14 Senapsgul rand
antiksenapsgulrand

4.15 Gulbeige rand
antikgulbeigerand

4.17 Khaki rand
antikkhakirand

5. Mixade tyger i 100% bomull

Dessa tyger kommer ifrån olika väverier, men främst från vår leverantör i Brasilien.  Tygerna håller, som även våra övriga tyger, mycket hög kvalitet med ringspunnen bomullsfiber. Vi rekommenderar 60 graders tvätt. Till de kulörta tygerna rekommenderas kulörtvättmedel. Tyget är finast med lätt strykning efter tvätt.

5.2 Cerise prick marin
ceriseprickmarin

5.3 Marin prick vit
marinprickvit

5.4 Marin prick cerise
marinprickcerise

5.5 Ljusrosa vit prickvitcarrington

5.6 Ljusblå vit prick
vitcarrington

5.11 Olimpo ljusblå
olimpoljusbla

5.7 Chambray lila
chambraylila

5.8 Chambray ljusblå
chambrayljusbla

5.17 Lincoln marin
lincolnmarin

5.21 Venezia svart
veneciasvart

5.25 Royal röd
royalrod

5.24 Royal mellanblå
royalmellanbla

 

6. Carrington 100% bomullstwill

Tygkvalitet Nr 6:
100% bomull, twill

Denna väv är en 100% bomullstwill, vilket gör att tyget har en ytterst liten aning blank yta samt ogenomskinligt. Även detta är samma fina ringspunna bomull, som övriga tyger. Tyget är tillverkat på väveriet Carrington Ltd i England. För övrigt är England ett land med lång historia inom textil och tillverkar tyger med hög kvalitet. Numera syr vi i princip alla våra vita byxor i detta tyg. Det är ett skönt och snyggt byxtyg men passar också till skjorta-, tunika, klänning eller till en läkarrock. Vi rekommenderar normalt 60 graders tvätt men detta tyg går utmärkt att tvätta även i 85 grader. Finns i vitt.

6.1 Venus Vit  200 gr/m2
vitcarrington

6.2 Vit Carrington läkarrockstyg 305 gr/m2
vitcarrington

7. Bomull/polyester blandmaterial

Många nya kvaliteter har inkommit i bomull/polyester blandningar bl a Oxford i ljusblå (7.1) samt grå (7.2). Även ljusblå melerat (7.3) rosa melerat (7.5) och enfärgat mörkt marin (7.4). De syns ej här ännu men hör av er till oss så skickar vi prover. Perfekt tyger till tunika eller klänning! Här har vi ett litet urval av blandmaterialtyger från tyska leverantören Klopman. En gigant inom tyger till arbetskläder. Mycket hög kvalitet. Det är oftast 50/50-blandningar: polyester / bomull. För tvätt rekommenderas upp till 85 grader. Tygerna kräver ingen strykning.

7.7 Superband Marin
marin

7.8 Superband Svart
svart

7.9 Superband Vit

V-ringad tunika

V-blusen är en klassiker. Snygg, bekväm och något insvängd i midjan för mer figur nära passform utan att det blir tight. Rymliga utanpå fickor fram varav en med nyckelhållare. Bröstficka med korthållare på bärarens vänstra sida. Plagget har en större skillnad mellan storlekarna. Hängband bak.Rygglängd 72,5 cm i storlek M.


  • MaterialBomull/Polyester
  • Vikt180 g/m²
  • StorlekarXXS-XS-S-M-L-XL-XXL-XXXL
  • Tvättråd85°
Undrar du över Smilas storlekar på de olika plaggen? Ring oss så hjälper vid dig: 031-814511.