Bomullsfibern och varför vi tycker så bra om den! 

Vi använder främst tyg av 100% bomull. Vi har gjort detta val för att vi anser att bomullsfiberns egenskaper gör plaggen så sköna att bära mot huden samtidigt som det är ett slitstarkt material.

Bomullsfibern är hållbar pga. av sin spiralbyggda form. Fibern är också ihålig och pga. av det har den god förmåga att ta upp fuktighet. Ett bomullsplagg är luftigt och svalt utan för den skull vara ett kallt plagg. Detta göra att plagget känns skönt att ha på sig och är behagligt mot huden.

De bomullstyger som vi använder oss av till våra kläder är främst vävda i Brasilien, men vi har även tyger från England, Frankrike och Italien.

Våra leverantörer använder sig av dubbeltvinnad ringspunnen bomullsfiber. Det ger ett mycket mer hållbart och slitstarkt tyg än den billiga ”open-end”-spunna kvaliteten. Billiga tyger är ofta spunna med open-end metoden och dessa slits oftast fort ut och tappar sin form. Bra exempel på detta är billiga lakan eller t-shirts.

Själva bomullen växer bara i torra varma klimat därför har den aldrig kunnat odlas i vårt land. Bomullsfibern som våra leverantörer använder sig av är främst från Sydamerika eller Asien. Våra tyger är antingen gots-med-gots GOTS-certifierade eller okotexÖKO-tex certifierade eller motsvarande. Läs mer på länkarna här:

www.global-standard.org

www.oeko-tex.com